Prikbord

Transmuraal Team breidt zorg aan huis uit met immunotherapie per infuus Niet meer om de paar weken per taxibusje naar het ziekenhuis en terug voor een infuus. Voor patiënten is het thuis ontvangen van immunotherapie een uitkomst. Het Transmuraal Team van het Albert Schweitzer ziekenhuis kan deze behandeling sinds kort op locatie geven. Bij immunotherapie stimuleert het toegediende middel het eigen afweersysteem, waardoor dit zelf kankercellen kan herkennen en opruimen. Met name in de palliatieve fase van kanker kan immunotherapie vaak langdurig worden gegeven om de ziekte af te remmen.

Lees hier verder

Uitnodiging barbecue op 1 juli! Gelukkig kunnen we elkaar eindelijk weer ontmoeten. Daarom organiseren we voor genodigden weer de jaarlijkse zomer-barbecue.

Wanneer: Vrijdag 1 juli Tijdstip: Van 18:00 uur tot 22:00 uur Locatie: Hofstede de Paradijshoeve, Oostmolendijk 82 in Ridderkerk

We kijken ernaar uit!

REMINDER: Enquête voor verwijzers 2022 De tweejaarlijkse enquête voor verwijzers is inmiddels aan jullie verzonden en wij attenderen jullie hier graag op. We stellen het erg op prijs wanneer jullie deze willen invullen. Daarmee kunnen we onze dienstverlening aan jullie verbeteren. De vragen gaan over de thema’s (digitale) medische gegevensuitwisseling, communicatie, innovatie en samenwerking. Het invullen van de enquête duur ongeveer 5 minuten.

Klik hier voor de enquête Alvast bedankt!

Pilot gestart: 'De vitale dokter' Jos Kitzen, oncoloog en lid Medisch Specialisten Bestuur (MSB) heeft samen met Ilse Ganzeboom, teamcoach bij Bureau de Hele Dokter, de pilot 'De vitale dokter' opgezet. Deze pilot richt zich op preventie waarbij acht dokters uit het Albert Schweitzer ziekenhuis een dag onder intensieve begeleiding gaan werken aan hun vitaliteit. De uitgangspunten hierbij zijn: een vitale dokter is een gelukkiger mens en je hebt zelf invloed op hoe vitaal je je voelt. Tijdens het dagprogramma krijgen de dokters handvatten voor betere zelfzorg en het MSB hoopt daarmee uitval door burn-out terug te dringen.

Deel deze pagina